+(30) 2651309344
ΕΣΠΑ

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Ο Γιατρός

Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Ιωάννινα
Μαιευτήρας - Γυναικολόγος με μετεκπαίδευση στην Εμβρυϊκή Υπερηχοκαρδιογραφία
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΧΟΥΡΑΣ
Μαιευτήρας - Γυναικολόγος Ιωάννινα
Πιστοποιημένος ιατρός υπερήχων και ενδομήτριων επεμβάσεων
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FMF

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στην πόλη των Ιωαννίνων το 1978.

Το 2002 περάτωσα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικεύτηκα στη Μαιευτική - Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, από όπου και μου απονεμήθηκε ο τίτλος Ιατρικής Ειδικότητας το 2012.

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, όπου μετεκπαιδεύτηκα στον τομέα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής, υπό την επίβλεψη του Dr Demetrios Economides.

Συγχρόνως, μετεκπαιδεύτηκα και στην Εμβρυϊκή Υπερηχοκαρδιογραφία στο Royal Brompton Hospital και στο St. George’s University Hospital του Λονδίνου από την παγκοσμίου φήμης εμβρυο-παιδοκαρδιολόγο Dr. Julene S. Carvalho.

Η εκπαίδευσή μου στα εν λόγω νοσοκομεία, τα οποία αποτελούν κέντρα αναφοράς και εξυπηρετούν μεγάλο όγκο ασθενών, με εξοικείωσε στην κλινική αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού κινδύνου, εμβρυϊκών ανωμαλιών και σπάνιων υπερηχογραφικών ευρημάτων.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Είμαι κάτοχος των πιστοποιήσεων του Fetal Medicine Foundation (FMF) για τη διενέργεια των μαιευτικών υπερήχων και των ενδομήτριων επεμβάσεων. Το FMF είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου και για την ακρίβεια, το πλέον γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα Ίδρυμα στο συγκεκριμένο τομέα, με έδρα το Λονδίνο. Διευθυντής του FMF είναι ο «πατέρας» της σύγχρονης Εμβρυομητρικής Ιατρικής, Professor Kypros Nicolaides.

Επίσης, φέρω την άδεια γυναικολογικών και μαιευτικών υπερήχων του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.Στόχος μου είναι η διαρκής εκπαιδευτική επαγρύπνηση γύρω από όλες τις επιστημονικές εξελίξεις, που αφορούν την Εμβρυομητρική Ιατρική και την Εμβρυϊκή Υπερηχοκαρδιογραφία, ώστε να είμαι σε θέση να παρέχω υψηλού επιπέδου και σύμφωνες με τα διεθνή στάνταρ υπηρεσίες στους μέλλοντες γονείς.

Κάθε κύηση αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός
και «οφείλει» να τυγχάνει αξιόπιστης ιατρικής φροντίδας,
σε κάθε στάδιό της, με σκοπό τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού.